Iepazīsti Sanfrancisko divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Zelta vārtu tiltam (The Golden Gate Bridge) jau apritējuši 75 gadi un tas ir lielisks iemesls, lai apmeklētu šo enerģisko pilsētu.

Kādēļ doties uz šo pilsētu?

Sanfrancisko ir enerģiska ASV pilsēta Klusā okeāna krastā un tās  Zelta vārtu tiltam (www.goldengatebridge75.org) šogad apritējuši 75 gadi.

Pilsētas ceļvedis

Pretēji daudzām gājējiem nedraudzīgām ASV pilsētām, Sanfrancisko ir iespējams izstaigāt ar kājām. Lai gan pilsētā ir viegli izmantot navigāciju, nenovērtējiet ielu pakalnu stāvumu pārāk zemu. Enerģijas taupīšanas nolūkos jūs būsiet priecīgs ielekt taksometrā vai arī ierāpties lieliskā, sarkanā vilcienu vagoniņā.

Dodot priekšroku īsai pastaigai no Powell ielas Bart stacijas, jūs nonāksiet pilsētas centra sirdī, kur ziemeļos stiepjas Nob Hill pakalna stāvā iela. Nokalnes otrā pusē atrodas Zvejnieku kuģu piestātnes un Embarcadero ostas rajons. Savukārt rietumos atrodas Zelta vārtu tilta parks un Presidio parks, kur no miglas paceļas Zelta vārtu tilts.

Sanfrancisko plašajā sabiedriskā transporta sistēmā ietilpst autobusa, tramvaju un vilcienu vagoniņu pakalpojumi (www.sfmta.com). Ja vēlaties izmantot šī transporta tīkla pakalpojumus bez ierobežojumiem, ir vērts iegādāties Muni pilsētas pasi, kas maksā 9,30 mārciņas jeb 8,18 Ls uz vienu dienu, vai arī 14 mārciņas jeb 12,32 Ls uz trim dienām.

Pilsētas kartes un Muni pases iespējams iegādāties Sanfrancisko apmeklētāju informācijas centrā (www.sanfrancisco .travel), kas no pirmdienas līdz piektdienai ir atvērts no pulksten 9.00 – 17.00, savukārt brīvdienās no pulksten 9.00 – 15.00 un tas atrodas tieši pretī Powell ielas stacijas ieejai.

Apmešanās viesnīcā

Viens no daudzajiem gadsimta senajiem augstceltņu blokiem ir Larkspur Hotel viesnīca (www.larkspurhotels.com), kura atrodas tuvu galvenajiem pilsētas veikaliem un tā piedāvā kompaktas istabas, kā arī bezmaksas Wi-Fi internetu. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 86 mārciņām jeb 75,67 Ls par nakti.

Dažus kvartālus no ostas rajona atrodas Hyatt Fisherman's Wharf viesnīca (www.fishermanswharf.hyatt.com), kura var dižoties ar moderniem numuriņiem un āra baseinu. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 152 mārciņām jeb 133,75 Ls par nakti.

Ja dodat priekšroku  vecmodībai, tad Nob Hill's Huntingdon Hotel (www.huntingtonhotel.com) būs īstā vieta. Daudzi no viesnīcas numuriņiem ir pietiekami lieli, lai jūs pat varētu tajos apmaldīties. Elegantas divvietīgās istabas maksā sākot no 216 mārciņām jeb 190,06 Ls par nakti.

Pirmā diena – vērts apskatīt

Rietumos dodieties pastaigā pa zvejnieku kuģu piestātnes rajonu. Neizniekojiet laiku uzcenotajās Pier atrakcijās, bet kreisajā pusē tā vietā labāk apskatiet esošās jūras lauvas. Pēc tam apskatiet rietumos esošo muzeju Musée Mécanique (www.museemechanique.org; darba laiks no pulksten 10.00 – 19.00 vai vēlāk).

Dodieties pastaigā pa Nacionālo jūras un vēstures parku (www.nps.gov/safr), kur varat apskatīt antīko kuģu piestātnes. Šajā parkā varat pieteikties bezmaksas dienas ekskursijām vai arī par 3,30 mārciņām jeb 2,90 Ls uzkāpt uz tādu kuģu klājiem kā 1886. gadā Glāzgovā būvēto kuģi ''Aļaskas zvaigzne''.

Atgriežoties atpakaļ uz sauszemes, šķērsojiet Viktorijas parka stūri un apskatiet Ghirardelli skvēru. Šeit kādreiz atradās šokolādes fabrika, kur tagad atrodas veikali, bet pilsētas iecienītākā konditoreja (www.ghirardelli.com) joprojām atrodas šeit.

Otrā diena – pastaiga parkā

Apmeklējiet iecienītu apmeklējuma vietu – Zelta tilta parku, kurā pieejamas tādas atrakcijas kā Yound muzejs (www.deyoung.famsf.org), kurā varat apskatīt tēlotājmākslas un amatniecības darbus, Kalifornijas zinātnes akadēmija (www.calacademy.org; ieeja 20 mārciņas jeb 17,60 Ls), kas ir dabas vēstures muzejs, kurā atrodas  40 000 dzīvnieku un to autentiskās dzīvotnes, un visbeidzot botāniskais dārzs - Ziedu konservatorija (www.conservatoryofflowers.org; ieeja 4,70 mārciņas jeb 4,14 Ls).

Nobeigumā

28. autobuss aizvedīs uz zaļo Presidio zonas ostas rajonu, kuras piekrastē atrodas viena no Ziemeļamerikas visslavenākajām ikonām. Izkāpjot Zelta vārtu tilta stāvvietā,  minūtes gājiena attālumā jūs atradīsieties  tilta salaiduma vietas augstumā. Pašiem gājējiem ir sava zona tilta austrumu pusē, bet vislabākā vieta, no kurienes paveras elpu aizraujošs skats uz pilsētas līci un panorāmu, ir tiltam pa vidu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert neticamus ceļojumu piedāvājumus par cenām, kas liek smieties.Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus bez liekas | Skatīt vairāk
no 245 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 05.06.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45375299sec.