Rimi Rīgas maratonā krīt rekordi

Rimi Rīgas maratonā krīt rekordi

Dalībai Rimi Rīgas maratonā nedēļas nogalē reģistrējās 33 003 skrējēji no 104 valstīm, Rīgas ielās dodot iespēju izskrieties rekordlielam dalībnieku skaitam pēc pandēmijas. Organizatori atzinīgi vērtē ārvalstu maratontūristu skaita izaugsmi – skrējieniem Rīgā šogad reģistrējās par 60 % vairāk ārvalstnieku nekā pērn, pasākumam kvalificējoties dižpasākuma statusam.

Jauns trases rekords dāmām pusmaratonā tika uzstādīts kenijietes Džūdijas Dželagatas Kembojas (Judy Jelagat Kemboi) izpildījumā, par 12 sekundēm labojot tautietes, olimpiskās čempiones maratonā Peresas Jepčirčiras pērn Pasaules čempionātā Rīgā uzstādīto rezultātu. Atzīstamus rezultātus uzrādīja arī vadošie Latvijas, Baltijas un Skandināvijas skrējēji visās Rimi Rīgas maratona distancēs.

Baltijas lielākie skriešanas svētki kopumā norisinājās bez starpgadījumiem.

Maratonā Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa finišē 2. vietā
Spraiga cīņa norisinājās maratona distancē, kur trases pēdējā kilometrā Gruzijas skrējējs Daviti Karcišvili (Daviti Kharzishvili) apdzina Latvijas rekordistu pusmaratonā Dmitriju Serjoginu un izcīnīja 1. vietu ar rezultātu 2:21:46. Serjogins finišēja 29 sekundes vēlāk (2:22:15), vienlaicīgi arī kļūstot par Latvijas čempionu. 3. vietā finišēja Renārs Roze ar rezultātu 2:27:14. Uz Latvijas čempionāta maratonā goda pjedestāla 3. pakāpiena kāpa Aleksandrs Raščevskis, kurš finišēja divās stundās, 32 minūtēs un 23 sekundēs.

Dāmu konkurencē pārliecinoši uzvarēja somiete Jāna Strandvalla (Jaana Strandvall), kura par līderi kļuva jau no distances pirmajiem metriem, finišējot 2:55:08. Otrajā vietā ar rezultātu 3:00:22 ierindojās titulētā Latvijas garo distanču skrējēja Anita Siliņa, pagājušā gada bronzu iemainot pret zelta medaļu un Latvijas čempiones titulu maratonā. Trešo vietu maratonā izcīnīja Anna Kļučņika ar rezultātu 3:04:06, attiecīgi Latvijas čempionātā, gluži kā pērn, izcīnot otro vietu. Bet uz Latvijas čempionāta trešās vietas pjedestāla pirmo reizi kāpa Monta Rēriha. Viņas rezultāts – 3:14:47.

10 kilometros triumfē igaunis un ukrainiete
10 kilometru distancē uzvaras laurus plūca olimpietis un Igaunijas rekordists šajā distancē igaunis Tīdreks Nurme (Tiidrek Nurme), finišējot 30 minūtēs un 28 sekundēs. 10 sekundes vēlāk (30:38) finiša līniju šķērsoja zviedrs Oto Kingstedts (Otto Kingstedt), bet 30 minūtēs un 41 sekundē 3. vietu izcīnīja Jūliuss Murijuki Vahome (Julius Muriuki Wahome) no Kenijas.

Dāmu konkurencē pārliecinoši sevi pierādīja vairākkārtējā valsts čempione ukrainiete Natālija Semenoviča (Nataliia Semenovych), kura finiša līniju šķērsoja 35 minūtēs un 59 sekundēs, aiz sevis ar lielu atrāvienu - trīs minūtes un četras sekundes – atstājot Latvieti Kitiju Valteri (39:03), savukārt trešajā vietā 40 minūtēs un 29 sekundēs finišēja Līga Krūmiņa.

5 kilometros pārliecinoši uzvar Agate Caune un zviedrs Dāvids Nilsons
1. vietu 5 kilometros ieguva zviedrs Dāvids Nilsons (David Nilsson), ar atrāvienu finišējot 14 minūtēs un 47 sekundēs, pēc viņa finišā 15 minūtēs un 31 sekundē ieskrēja latvieši Kristers Kudlis, kurš dienu iepriekš Rimi Rīgas maratonā kļuva par DPD jūdzes čempionu, un Salvis Gruševs ar finiša laiku 15 minūtes un 41 sekunde.

Arī šogad 5 kilometros nepārspēta palika Latvijas gada sportiste Agate Caune, kura pārliecinoši izcīnīja uzvaru 16 minūtēs un 6 sekundēs. Divas minūtes un 4 sekundes vēlāk (18:10) 2. vietā finišēja titulētā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura 5km distancē startēja kopā ar dēlu, un vēl pēc 6 sekundēm (18:16) Alise Petrova, izcīnot 3. vietu.

Jūdzē uzvar Kristers Kudlis un Līga Velvere
Par Latvijas čempionu jūdzes distancē kļuva Kristers Kudlis, uzrādot Latvijas sportistu otro visu laiku labāko rezultātu vēsturē – 04:13.95, bet dāmu konkurencē par Latvijas čempioni kļuva olimpiete Līga Velvere ar rezultātu 04:54.06.
Visu distanču rezultāti atrodami Rimi Rīgas maratona mājaslapā sadaļā Rezultāti, kur dalībnieki var iepazīt detalizētu statistiku par savu skrējienu. Lūdzam ņemt vērā, ka šie ir sākotnējie rezultāti, oficiālajos rezultātos vietu sadalījums var mainīties. Foto no pasākuma meklējiet sportfoto.com, ievadot dalībnieka numuru.

Skrējiens karstos apstākļos neliedz sasniegt rekordus
Šogad Rimi Rīgas maratons noritēja karstos laikapstākļos, gaisa temperatūrai sasniedzot pat 26 grādus. Maratona organizatori jau laicīgi aicināja katram dalībniekam izvērtēt savas spējas piedalīties skrējienā, skrienot mierīgi un klausot savām sajūtām, nepārdzīvojot, ja nākas no skrējiena izstāties.

Rimi Rīgas maratona trasēs atradās astoņi ūdens laistīšanas punkti, maratona skrējēji tiem paskrēja garām 18 reizes, pusmaratona dalībnieki – deviņas reizes, bet 10 kilometru dalībnieki sava skrējiena laikā varēja veldzēties trīs reizes. Tāpat 11.novembra krastmalā skrējējus atveldzēja Jaunpils brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Šā gada Rimi Rīgas maratona laikā pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem stacionārā no trases nogādāti 20 dalībnieki - tieši šāds stacionāros nogādāto skaits bija arī 2015. un 2019. gadā. Mediķi ziņo, ka galvenokārt nogādāšanas iemesls bijuši veselības traucējumi, kas radušies karstuma un pārpūles ietekmē. Pie mediķiem pacienti vērsušies arī ar sīkām brūcēm, piemēram, tulznām vai nobrāztiem ceļiem.

Ar medaļām uz “Spici”
Lai gan Baltijas lielākie skriešanas svētki jau beigušies, visu nākamo nedēļu līdz 26. maijam t/c “Spice” norisināsies medaļu nedēļa. Tajā ar savu finiša medaļu visi dalībnieki varēs tikt pie patīkamām atlaidēm dažādos “Spices” veikalos, lai sagatavotos aktīvai vasaras sezonai. Piedāvājumus iespējams atrast maratona oficiālajā mājaslapā.

Organizatori izsaka lielu pateicību visiem dalībniekiem, rīdziniekiem, Rīgas viesiem, līdzjutējiem un faniem, Rimi Rīgas maratona sponsoriem un atbalstītājiem, dienestiem, pasākuma vadītājiem, plašajai palīgu komandai un ikvienam organizēšanā iesaistītajam par fantastiski un sirsnīgi pavadītiem skriešanas svētkiem karstos un izaicinošos laikapstākļos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1.jūnijā Koknesē norisināsies svētki Aizkraukles novada TIC
Aizkraukles novada svētki ar devīzi “Radu un daru savam novadam” 1. jūnijā Koknesē norisināsies visas dienas garumā - aicinām izbaudīt svētkus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 ZIIC tematiskās dienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs izsludina skolēnu vasaras brīvlaika tematiskās dienas! | Skatīt vairāk
Deju skolas "Demo" KONCERTS Tukumā Tukuma TIC
16.jūnijā Tukuma pilsētas Kultūras namā aicinām apmeklētājus turpināt svinēt deju studijas – skolas "DEMO" 25 gadu dzimšanas dienas svinības | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71356487sec.