Mākslas dienas 2009 Latgales Kultūrvēstures muzejā

Kā katru pavasari, arī šogad, visā Latvijā 18.aprīlī ir sākušās un līdz 17.maijam turpināsies Mākslas dienas 2009. Rēzeknē ikviens tiek aicināts „ķert mākslu”, ko tiešā un netiešā veidā var izdarīt, atnākot uz Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Mākslas Dienu ietvaros atvērtajām izstādēm. Tajās iespējams ceļot laikā un telpā, tverot reālo un meklējot pārdabisko.

  • Līdz 16. 05. 2009.

J.Soikana Ludzas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde „Bērns ar eņģeli devās ceļā...”

(LKM Izstāžu nams, Mazā zāle, Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē)

Izstādē eksponēti vairāk kā piecdesmit dažādās tehnikās tapušie bērnu darbi (grafiski, gleznieciski, aplikācijā, mozaīkas tehnikā, plastilīnā veidoti), kas saistīti ar izpratni par svēto, sakrālo, dievišķo mīlestību, par cilvēku savstarpējām attiecībām, likteni, dzīves ceļu, eņģeļiem, svētajiem, augšāmcelšanos, piedošanu, brīnumu, dzimto zemi. Zīmējums kā dvēseles karte runā simbolu valodā. Ceļojošās izstādes pirmsākumi meklējami 2001.gadā un līdz šim izstāde pabijusi ne vien Latvijas pilsētās, bet arī Dānijā un Vācijā.

  • Līdz 30. 05. 2009.

Starptautiskā ceļojošā foto izstāde „Eiropas kultūras mantojums fotogrāfijās”, sadarbībā ar VKPAI

(LKM Centrālā ēka, Lektorija zāle, Atbrīvošanas alejā 102 Rēzeknē)

Izstādē apkopoti 12.starptautiskā jauniešu fotokonkursa dalībvalstu laureātu darbi. Konkursā piedalījās 43 pasaules valstis. Katrā valstī notika konkursa atlases kārta un labākie autori ar savām fotogrāfijām ieguva tiesības piedalīties ceļojošajā izstādē un reprezentēt savas valsts kultūras mantojumu Eiropā. Konkursu rīko Eiropas Padome, veltot to Starptautiskajām Eiropas kultūras mantojuma dienām. Izstāde atspoguļo gan kopīgo, gan atšķirīgo dažādos Eiropas reģionos un dažādās pasaules valstīs (Lietuvā, Somijā, Šveicē, Serbijā, Kiprā, Spānijā u.c.), piedāvājot iespēju ieraudzīt kultūras vērtības no neierasta skatu punkta, pamanīt unikālo tuvākajā apkārtnē un novērtēt jauniešu fotomirkļu oriģinalitāti un māksliniecisko meistarību.

  • No 22. 04. līdz 23. 05. 2009.

Akvarelistu darbu izstāde „Akvarelis”, veltīta mākslinieka Jāņa Undas piemiņai

(LKM Izstāžu nams, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē)

Pieminot izcilo akvarelistu Jāni Undu, Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāle sadarbībā ar Latgales Kultūrvēstures muzeju aicināja atsaukties aktīvi strādājošos akvarelistus un veidot kopēju izstādi, lai popularizētu šo glezniecības tehniku mūsdienās. Izstādē piedalīsies mākslinieki no Rēzeknes, Daugavpils, Rīgas u.c. pilsētām – gan jaunie mākslinieki, gan tie, kuri personīgi pazina Jāni Undu.

Izstādes laikā - 8.maijā - zinātniskā konference „Akvarelis. Akvarelists”

(LKM Izstāžu nams, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē)

To organizē Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāle, un tajā piedalīsies mākslas zinātnieki, muzeju darbinieki un mākslas novirzienu studenti, kuri iepazīstinās ar akvareļa tehnikas vēsturisko izcelsmi, akvareļa daudzveidību 19.gs., mūsdienu akvareli Latgalē, Rēzeknes akvarelistu daiļradi u.c.

  • 02. 05. 2009. plkst. 11:00

Ģimenes sestdiena „Ūdenskrāsas...”

(LKM Izstāžu nams, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē)

Maija pirmajā sestdienā radoša darbošanās krāsu pasaulē muzeja speciālista pavadībā. Aicinām uz muzeju visu ģimeni kopā, līdzi ņemot akvareļu jeb ūdenskrāsas, otas un papīru!

 

Latgales Kultūrvēstures muzejs atvērts:

Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien - no 10.00 līdz 17.00

Sestdien - no 10.00 līdz 16.00

Svētdien, pirmdien – slēgts

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04785895sec.